William De Vijlder_Press picture 3_HR William De Vijlder   
CIO van Strategy & Partners, lid van het Management Committee van BNP Paribas Investment Partners
Brussel, België

 

Loopbaan
William De Vijlder begon zijn loopbaan bij de ‘Economic Research’-divisie van de Belgische Generale Bank in 1987 en werd hoofdstrateeg van de vermogensbeheerafdeling in 1989. In 1999, bij de oprichting van Fortis Investments, werd hij Managing Director en Global Chief Investment Officer van dit filiaal. Toen Fortis Investments in 2010 fusioneerde met BNP Paribas Investment Partners werd hij CIO Partners en Alternatieve Beleggingen en vervolgens CIO Strategie en Partners, de rol die hij vandaag nog altijd waarneemt. Hij is lid van het Management Committee van BNP Paribas Investment Partners.

 

Opleiding
William heeft in doctoraatstitel in economie en is hoofddocent in financiën en economie aan de Rijksuniversiteit van Gent sinds 1991.

 

Belangrijkste conferenties en mediagebeurtenissen
William is auteur van de blog ‘William’s world’ waarin hij geregeld het verloop van de financiële markten toelicht. Recente titels zijn onder meer: ‘R-woorden’; ‘Een kantelmoment?’; “2012: opeenvolgende wolken met tussendoor wat zon”.

De laatste tien jaar trad hij op als gastheer van de halfjaarlijkse ‘Market Outlook’-persconferenties in diverse Europese steden. Hij lanceerde tevens de driemaandelijkse persconferenties ‘Frequently Asked Questions’.

William wordt als spreker gevraagd voor tal van conferenties, topbijeenkomsten en rondetafelgesprekken. Hij was gastspreker en panellid op de volgende evenementen: CFA Institute European Investment Conference (FR); Reuters Investment Summit(VK); MoneyTalk Finance Day, Morningstar Fund Summit, VFB Happening, PIPS Seminar Mercer, Finance Avenue in België; Fondsevent in Nederland; Morning Institutional Conference in Oostenrijk. Bovendien gaf hij belangrijke interviews voor internationale publicaties en persmedia zoals The Financial Times, FT MandateWire, Reuters, Bloomberg, IPE, en Asian Investor. Hij was tevens panellid voor de ronde tafel over de marktvooruitzichten van Beleggers Belangen (Nederland), IEXProfs Magazine (Nederland), Moneytalk (België), ACPM en IMN (Canada en VS).

Daarnaast schrijft William geregeld columns voor Les Echos (FR), Moneytalk (BE), De Tijd/L’Echo WebTV – i/v Chief Economist (BE), De Tijd-L’Echo Grote Beursbarometer (BE), Le Jeudi (Lux) en kwam hij live op radio en TV bij CNBC Asia Squawk Box, CNBC Europe Squawk Box, Thomson Reuters TV (VK), Bloomberg (VK), Kanaal Z-Expert (BE), RTBF La Une Radio (BE), Le Revenu TV (FR), Rzeczpospolita ‘Ask your manager’ webchat (PL); BNR Nieuwsradio (NL), Fondsnieuws Webcast (NL),de Canadian Broadcasting Corp – The Lang & O’Leary Exchange en Times Group India.